Pete på tur til kontinentet

Under vårt opphold i Nederland, meldte vi på Pete på en internasjonal A-prøve i Belgia. Stor var gleden når vi fikk plass, og i slutten av januar reiste vi til Belgia, med selskap av Åse og Boy som tok turen ned som 1. reserve på prøven 🙂

Prøven var på St. Fontaine, nord i Belgia. Snøen hadde lavet ned dagen før, så jakten startet litt tregt. Ingen fasaner var veldig interessert i å løfte på vingene. Det første drevet varte og rakk, hundene satt på linja i sikkert 1,5 time. Pete hadde lavt nr. og fikk en av de første fuglene og siden en anvisning på en skadet fugl. Begge løste han bra. Neste fugl var en and ute på isen, Pete var litt tungstyrt, mye vitring av annen fugl i kantene, men den ble hentet inn relativt effektivt.

Neste drev hendte det desto mer. Det ble skutt MYE fugl. Ingen fugler skulle apporteres under avskytingen, så det ble en lang og nervepirrende tid. Pete fikk en and som hadde kommet seg på bena, han løste den veldig fint. Så startet dirigeringsmesterskap. Alle hundene ble i tur og orden sendt til ulike områder – lange avstander. Pete fikk to fugler som han løste uten problemer.

Lunsj, og deretter annonsering hvilke hunder som var med. Pete var én av fem. Nytt terreng. En del action, fine situasjoner. Pete sendt på en lang og vanskelig runner. Gjorde fantastisk fint arbeid, krysset fingrene for at han skulle finne fuglen, men nei. Den var borte. Ny hund ble sendt, gikk ut pga ulydighet. Dommerne gikk ut og lette lenge og vel, men fant ingenting. Pete ny anvisning. Effektivt og bra apport. 3 hunder igjen uten særlige feil. Pete en av dem!

Det ble ingen kvalitetpremie, men Pete fikk excellent! Ikke verst av en nordboer og førstereisgutt i Belgia 🙂

 

%d bloggere liker dette: