Om oss

Waternuts flatcoats har eksistert siden 1990 da kennelnavnet ble registrert og Heidis «oppdretterkarriere» startet. Prefixet er et komponert navn satt sammen av «water» og «nuts», som på godt norsk betyr sprø, gal, være vill etter… Kombinasjonen av ordene synes å være et passende kennelnavn, rasen tatt i betraktning. Sju år etter starten ble Bjarne en del av Waternuts-klanen, og siden har vi fortsatt med å dyrke vår store interesse for jakt, trening og jaktprøver.

Munti_Heidi_okt14_kopi

Heidi er fra Manglerud i Oslo og fikk sin store hundeinteresse gjennom labradoren Tika, barnehagens «grand old lady», og Raya, sin første Flat coated retriever. Studerte mye senere på Høgskolen i Nord-Trøndelag og Universitetet for Miljø- og Biovitenskap, og tok hovedfag i etologi. Jobbet i 5 år som fagkonsulent i Det Norske Travselskap, etterfulgt av ett år på skolebenken på BI. I 2008 ble videreutdanningen innen problematferd hos hund fullført.

Fikk sin første Flat coat i 1987 og har størst interesse for trening og atferd hos hund. Har deltatt på både Nordisk Mesterskap og Europacupen med flere hunder. Jobber daglig i Meneo Hundesenter, er Trinn I instruktør gjennom NKKs utdanningssystem og jaktprøvedommer for retrievere.

For tiden er det nyeste tilskuddet, Enni, som krever mest oppmerksomhet 🙂

 

Bjarne er fra Steinkjer i Nord-Trøndelag og er vokst opp på gård. Jobber i dag som utviklingssjef i Felleskjøpet. Er utdannet ved Høgskolen i Nord-Trøndelag og ved Universitetet for Miljø- og Biovitenskap, og fullførte i 2005 en doktorgrad innen genetikk.

Overtok sin første Flat coat i 1997 og har stor interesse for jaktprøver og jakt. Har sittet som medlem og leder av NRKs Jaktkomite i flere perioder. Har også representert NRK på Nordisk Mesterskap og Europacupen med flere hunder.

Bjarnes hund, Pete, er nå på høyden av karrieren og vi håper han får flere gode år framover.