Kwick 1.EK!

Hanna og Kwick fikk endelig plass på en prøve på Sjöön, og da kom dagen hvor alt klaffet. Kwick overbeviste på en utfordrende prøve med mye vannarbeid og tunge søk. Som eneste ekvipasje den dagen, oppnådde de 1. EK 🙂 Stort grattis Hanna! Stolt av deg ❤

Flys Super Week

September ble satt av til Fly. Etter mye jobbing på vår og sommeren, løpetid hos den firbente osv., så klaffet både tid og plass på flere prøver.

Vi innledet reisen med en dobbeltprøve i Østfold, hvor hun gjorde mye godt markerings- og søksarbeid på lørdagens prøve, men hvor dirigeringsarbeidet ikke strakk til. 3. premie, og nytt forsøk på søndag. En helt annen type prøve da, som passet henne veldig fint. Hun gjorde en overbevisende jobb, var godt i hånd, og fikk med seg en fortjent 1. premie 🙂

Ferden gikk videre til Sverige, hvor hun gikk en solid prøve, og etter min mening lå an til en 1. premie, men fikk en 2. Stang ut skjer innimellom. Vi reiste videre på andejakt i flere dager, og fikk deretter med oss en start i Oslo hvor hun gikk til en bra prøve, og endte opp med en 2. premie.

Herlig turné med Flyet ❤

Kinnie 1.EK!

Kinnie og Helena startet på B-prøve, etter en dramatisk start på året hvor hun ble innlagt med sprukket livmor, og senere behandlet etter et hoggormbitt. Stor var gleden når Kinnie var tilbake i gammel form, og slo til med en 1. EK ❤
Gratulerer så mye Helena!

Prepple 2 * 1.EK!

Prepple og Bjarne tok sats direkte og startet i EK på forsommeren. Det gikk ikke dårligere enn at de klarte å hente hjem 1. premie begge dager! Helt utrolig av lille Foffo! Junior viste fram sine fine markeringsegenskaper, lot seg fint styre på land og vann, og søkte godt i myrterrenget på Elverum. Happy fører!

Prepple 2 * 1.AK!

Prepple gikk som toget, og rasket med seg 2 stk. 1. premier i AK på reisen til Kristiansand. Stabil innsats av både hund og fører!
Ty og Jostein startet i EK, og fikk med seg to fine 2. EK. Mindre svakheter ved dirigeringsarbeidet trakk ned, men alt i alt en solid helg av ekvipasjen! Fly stilte med reserve-handler EK, og gjorde mye fint, men ble for ulydig i enkelte deler av prøven. 3. premie i debuten er ikke så verst 🙂

Super-helg med Fly og Enni

Vi startet på avd. Oslos B-prøve den helgen det regnet! Lokalt, store nedbørsmengder, som Yr kalte det. Selvom vi vasset oss ut til prøveterrenget, la det ingen særlige begrensninger på gjennomføringen av prøven. Temperaturen var fin, og flattene er jo som kjent glade i vann. Enni, intet unntak!

EK-opplegget var en jaktsti som bød på mange oppgaver. Mange markeringer, vanskelig vanndirigering, et stort søk, og en lang dirigering på land. Enni holdt stilen, spikret alle de markeringen hun så, lot seg enkelt styre på de hun ikke fikk med seg 😉 Søkte flott, og klarte vanndirigeringen, om noe omstendelig. Fikk med seg 1. EK – happy, happy!

Fly stilte på søndagen i AK, og gjorde en bunnsolid prøve. Fin i hånd, markerte rimelig bra; litt stor på noen av de, mens andre var spot-on. Gikk et supert søk, fikk nesten tårer i øynene av hvor konsentrert og god viltfinner hun er. Dirigeringene var effektive og nøyaktige. En velfortjent 1. premie, og klar for EK 🙂

Kwick 2. EK!

Hanna og Kwick har hatt litt stang ut på prøvene i år, og snuste nok mest på en 1. premie denne dagen. Kwick gikk en super prøve, men fikk anmerkning på at han ble litt spørrende på søket helt til slutt.

Ellers gjør han fin-fint arbeid på jaktene, og vi krysser fingrene for at det kanskje dukker opp en mulighet til å starte på KKL i løpet av høsten.

Well done Hanna!

Enni vinner WT

Enni, back on track på Flatmesterskapets working test, og vinner EK med fine poeng! Utfordrende oppgaver; dobbeltmarkering over gamle vitringer, lang dirigering med flere terrengskifter, vanndirigering gjennom siv og langs land, markering med forflytning og dirigering over en kolle.

Jonna sopte med seg det meste, og ble både Flatmester og Veteran Flatmester!

Prepple unghundmester!

Mesterskapshelgen ble avholdt på Lygna første helgen i september.

Vi hadde med oss Prepple og Enni til start; Prepple i unghundmesterskapet og Enni i den åpne klassen.

Prepple hadde øvd seg på det danske mesterskapet i august, uten å gjøre det helt stort, men erfaring hadde han fått. Det tror jeg han nøt godt av denne helgen. At han er god til å markere visste vi, men man vet aldri med de unge hundene.

Kort oppsummert, klarte han jobben helt perfekt! Han fikk 20 poeng på alle postene i grunnomgangen, og vant den klart. Postene bestod av makeringer, men med god utnyttelse av terrenget og nok av utfordringer.

I semifinalen og finalen var det vilt, og oppgavene bestod av en voksen dobbeltmarkering, og samt en lang enkeltmarkering. Prepple fortsatte i samme stil som han hadde gjort tidligere på dagen, og innkasserte full pott på de disse oppgavene også!

Utklassing av alle de andre, og dermed Norsk Unghundmester!

ENNI N JCH!

Enni, Fly og undertegnede dro til Rogaland, og det ble en lykkens tur 🙂

Enni startet de to første dagene med et snev av depresjon etter løpetiden, og hadde stang ut på en apport begge dagene. Siste prøvedag holdt hun fint i hop, satte ikke en pote feil og ble Norsk jaktchampion!

Etter å ha vært sparsomt startet, er det ekstra deilig at hun fikk den fineste tittelen av dem alle 🙂 Hun slekter på sine fine forfedre, og spesielt gøy er det at hun kopierer både sin mor og mormor. Happy!

Fly debuterte i AK, og imponerte meg på alle vis. Hun viste at hun er laget av noe helt spesielt, og gjorde ting vi aldri har trent på. 1. premie lørdag og 2. premie søndag er mer enn godt nok 🙂 Gleder meg til fortsettelsen.