Pete CERT A-prøve

Pete er klart på overtid som prøvehund, men viser at han har flere enn 9 liv 🙂 Vi meldte han på FRKs A-prøve og rasemesterskap fordi de manglet hunder. Enni tunet inn løpetid i sesongavslutningen, og dermed ble det ingen start på henne.
Pete viste at erfaring lønner seg, jaktformen fortsatt er inntakt og hørselen ikke er så verst! Det holdt til seier, CERT nr. 4 i Sverige og en haug med vandringspremier.

Dagen etter dro Bjarne og Pete på en A-prøve for alle raser, og pensjonisten viste også der stabil form. En anmerkning på den 5. apporten førte til en fin, fin 2. premie.

Søstrene sisters 1. EK!

B-prøve sesongen for høsten startet i Ringerike, med både Effie, Isi og Enni til start. Fine og utfordrende prøver begge dager!

Lørdag var det en walk up, etterfulgt av en drive. Isi gikk en bra prøve hele veien, og belønnet med en velfortjent 1. premie i debuten! Gratulerer så mye til Hedvig 🙂 Enni gikk en veldig fin prøve, men slet med vitringsforholdene og ble for lite effektiv, det holdt til en 3. premie. Effie gikk seg tom på søket, og fikk ingen premiering.

Søndag bød på en hel annen prøve; mye vannarbeid, arbeidsomme oppgaver og en lang vanndirigering.
Enni hadde fått tunet inn nesa denne dagen, og gikk en solid prøve tvers igjennom, fikk med seg en velfortjent 1. premie.

Super helg for søstrene sisters!

Flatmästerskapet

Waternuts hadde 5 hunder til start i EK; Lucy, Isi, Kinnie, Kwick, Enni og Pete. Dessverre måtte Effie og Luna bli hjemme pga skade og sykdom.

5 utfordrende poster ventet oss, og vi ble satt på prøve på flere måter. Hanna og Kwick gjorde 4 fine poster, men 0’et dessverre på én. Enni og Kinnie gikk gjennom alle postene uten 0, men var for ustabile på to av de til at det ble finaleplass.

Pete gikk stabilt uten de store feilene, og seilet inn som en av de siste til finalen med 86 poeng. De gamle er eldst!

I finalen ble hundene presentert for en dobbeltmarkering, med en forstyrrelse som ikke skulle inn, samt flere bomskudd. Pete løste den fint, og avsluttet tilslutt som nr. 3 🙂 Atter en gang på pallen, beste utenlandske hund og såklart beste W-hund!

Kinnie 2. EK!

Kinnie og Helena startet høsten med å suse gjennom åpenklassen med en 1. premie, og debuterte i EK dagen etter med en fin 2. premie!

Det betyr at alle søsknene starter i den øverste klassen 🙂 Well done you!

Tullgarn 2019

3 Waternutsere på startstreken!
Pete og Enni på samme lag, Kwick på et svensk lag, og alle gikk til finale.
Kwick viste seg virkelig fram, og hadde beste poengsum første dagen. Stabilt!
Det norske laget ble tilslutt nr. 5, og Kwicks lag nr. 6, av 40 startende. Bra innsats av W-hundene 🙂

Luna 1. AK!

Luna og Morgan dro til Norge og fikk endelig den siste 1. premien i Åpenklassen. Etter en del stang ut, klaffet alt denne fine aprildagen. Da har du EK-hund, Morgan 🙂 Gratulerer!

Enni 1. premie Åpen A

Siste prøve for sesongen ble i januar. Vi fikk endelig plass på en Åpen A i Danmark. En flott hundehelg som startet med apportering på Sjælland, videre som tilskuere på den internasjonale A-prøven på Lykkesholm, Fyn, og altså tilslutt start på Åpen A for Enni.

Den firbente viste stabil form hele dagen gjennom og hadde flere fine apporter. Jakten foregikk som en rough shooting i flotte omgivelser, utfordrende terreng og mye gåing. Etter 5 såter hadde dommeren sett nok, og føreren spiste negler helt til premieutdelingen.

Resultatet ble 1. premie, og kvalifisert til Vinner A både i Danmark og Sverige. Sesongens hårete mål er nådd, og vi kan ta en velfortjent pause 🙂