Eksamen og jakttur?

Munti bestod eksamen i går kveld på valpekursets siste dag. Litt stolt med nytt skjerf og kursbevis?? Bildet får bli et bevis på at sitt og bli og apport var noen av de tingene han kunne i november 2007!

Ellers er det små og store ting på gang. Vi planlegger tur til Sør-Dakota på søndag, men må nesten se det litt an ettersom prosjekt «Munti og sting» ikke har helt gått etter planen. Det sitter jo noen sting igjen, men en del har løsnet – som fryktet – og ting tar litt mer tid enn vi hadde håpet… Turen til Sør-Dakota innebærer å bo på ranchen hvor alle grisene til Norsvin er, og nei; det er ikke stell av griser som jeg tenker skal bli vår hovedbeskjeftelse mens vi er der, men derimot fasanjakt og riding! Det funker dårlig med en hund som må ta det med ro… Vi har jo ikke akkurat dårlig tid og ranchen forsvinner ikke med det første, men det er nå den jakta som frister da….

Bjarne forsøkte å kjøpe en hagle i går, men det viste seg å være vanskelig. Man må ha bodd her i 90 dager før det går an, så han får smøre seg med tålmodighet en liten stund til. Jaktlisensen er derimot på plass, og det er vist helt greit å låne hagle. Så da så! Tilbud om jakt hagler (ha, morsom!) inn, så det er bare å velge og vrake. Nivået på våre hunder er derimot blitt noe urimelig høyt vurdert av Bjarnes arbeidskollega. Det fortelles med stor innlevelse hver gang de er ute og treffer nye potensielle kunder (alle jakter og alle har en labrador). Ettersom kollegaen til Bjarne ikke er så godt vant til hunder, er hans oppfatning av våre firbentes kvaliteter kanskje litt urealististiske (imponert over at de sitter på kommando, type…) så jeg tror Bjarne er LITT nervøs i forhold til det å ta med hundene på jakt med noen folk som kan bli kunder. Vi ser for oss at vi blåser alle sjanser pga en ulydig hund. Da blir det ikke mange griser kjøpt akkurat! Derfor hadde det vært genialt og startet med å dra til sør-Dakota for der er det bare kjentfolk… Jaktmetoden er annerledes enn vi er vant til ettersom det kun jaktes på villfugl, og jeg tror det er mer snakk om en slags støkkjakt hvor alle går på linje. Retrieverne brukes som en kombinert støtende og apporterende hund. Robin og Tiril har jo blitt brukt litt som det på Saxhyttan, men ikke så mye at vi vet 100% hvordan de reagerer i alle situasjoner. Vi får se.

Ellers slo hjemmelengselen inn i går når vi hadde telefon med venner som var på jakt hos Pelle! Kunne godt tenkt meg og sittet rundt det bordet i går kveld og tatt en øl. Selvom boforholdene er dårlige og selv med få apporter etter en lang dag ute i kulda!

Jeg har også fått tilbakemeldinger om at jeg skriver for mye og for langt, og at det kunne være en idé med lydbok for folk som har arbeidsforhold hvor ikke pc’en ikke er innen rimelig avstand… Jeg har merket meg bestillingen, og notert meg første navn på lista; Øyvind Veel, Sørpå Dillingøy . Andre interesserte kan sende en bestilling pr. mail eller i bloggen

Hei og hopp! /Heidi

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: