Pheasant Fest og annen moro

Fredag var vi på Pheasant Fest i St. Paul. Kort fortalt er det en jakt og hundemesse med stands, seminarer og oppvisninger. Ettersom vi hadde hørt mye om messa, hadde vi rimelige høye forventninger til besøket! Det var like før vi skrev handleliste, for noe MÅ man jo kjøpe når det er sånne messer. Men, vi ble vel litt skuffa etter å ha gått rundt en times tid for det var nesten ikke noe hundeutstyr å få kjøpt? En del klær, men ikke så mye av det heller. Derimot var hundetrenerne godt representert, sammen med de som selger jaktreiser og jaktopplevelser av ymse slag. Det virker nesten som om mannen i gata ikke trener så mye hund selv, men heller bruker tid på jakta. Får man et problem med bikkja leveres den bare inn til et par ukers oppfriskningstrening… Merkelige greier, men vi lærer stadig hvordan ting funker.

Det ble da et par handleposer med hjem, deriblant et neoprendekken til Robin. Vi hadde med hundene inn i starten, for det er kjekt å prøve dekkenet på før man kjøper har vi skjønt! Jeg aner ikke hvor mange som stoppet oss på pga av hundene, men det er altså overveldende. «Is that a flat coated retriever? Beautiful dogs!» eller mer originale spørsmål; «Is that a Black flat lab?» eller «Is ithat a black setter» eller mye annet i den duren. Flatter er altså ikke vanlig!

Andre ting som gjorde at vi trakk på smilebåndet og tok fram kameraet var «hvordan trene apportering med valper». Et av seminarende tok for seg dette, og det yret av små springer-valper der. Jeg fikk knipset et bilde av en liten stakkar som fikk seg et lynkurs.

Ellers måtte jo Bjarne prøve den amerikanske måten å trene med vilt på; Dokken’s treningsfugl og lukt av and, fasan, rapphøns osv. på boks som skal sprøytes inn i fuglen… Ha ha!! Det er utrolig hva man finner på, men nå er det innkjøpt og prøvd. Bjarne sprøytet like godt guffa inn noen tennisballer også. Lukta død og fordervelse etterpå, men hundene synes det var storveis

Bjarne kikker på diverse treningsfugler. Skal det være en and, eller en due eller…?

Og her er altså fasanlukt på boks!

Ellers har helgen vært brukt mye innendørs. Gradestokken har sneket seg på minussiden (Farenheit, altså!) og det frister ikke så mye å være ute. Halve lørdagen ble brukt til å lage en video for Omegn Apport og Trekkhundklubb. Jeg vet ikke helt om medlemmene visste at de hadde bestilt en slik video, men nå er det i hvertfall gjort! Godt å få det unna… Resultatet kan sees på hjemmesiden vår!

/Heidi

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: