Ekspresstrening

I dag holder vi oss inne – minus 25 grader frister ikke å gå ut i! Hermetikk er kjøpt inn for en god stund framover. Vel nesten da… Ikke akkurat Lars Monsen-gener på undertegnede, så det blir ikke så lange turer på hundene nå. Til helgen skal det VISSTNOK bli litt varmere, og vi krysser fingre for at det nettopp skal skje. Kan ikke huske at jeg har vært så opptatt av gradestokken på lang tid, og irritasjonen over at værmeldingen ikke holder mål minner sterkt om de følelsene jeg har om sommeren (men da med motsatt fortegn!).

Siden været setter visse begrensninger, har vi innført en ny type trening; ekspresstrening. Oppskrift; Planlegge på forhånd (innendørs) hva vi skal gjøre. Kjøre bil tett opp til treningsstedet. Løpe ut i terrenget som vi har lokalisert på forhånd. Trene effektivt i 10 minutter. Løpe tilbake til bilen og kjøre FORT hjem. Funker ganske bra med varmedress og polvotter

Hadde en bra ekspresstrening på mandag. Vi har begynt å trene markeringer og har fine områder for det. Tiril har kvittet seg med «jeg skal dø-modusen» som best kan forklares med hengende hode og store, fortvilte øyne 24 timer i døgnet . Kommer etter hver løpetid, så det er vel et kjent begrep for flere! Hun jobbet bra og har begynt å spikre ganske bra i vanskelig terreng også. Munti hadde en fin økt med markeringer inn i et og samme område. Farta og intensiteten hans tar litt pusten fra meg, men så lenge han sitter solidstøtt og ikke har antydning til å bli lett i rompa skal det vel gå…

Til helgen blir det hundehelg. Lørdag blir det prøve-trening for typen «Upland Hunt test». Tiril er meldt på en type prøve vi ikke vet så mye om første helgen i februar, så det hadde vært kjekt og sett hva det dreier seg om? Prøven er arrangert av en retrieverklubb som hører under United Kennel Club som er motstykket til American Kennel Club. UKC har selvfølgelig sine egne jaktprøver som er annerledes enn de under AKC. Forvirra?? Vi også!

På søndag er det jakprøvetrening for de «vanlige» hunt testene som AKC arrangerer. De lager opplegg og man kan komme til dekket bord. Vi drar dit og målet er at Munti skal få prøve seg på en sånn samlig for første gang. Skal bli spennende og se hvordan han takler trening sammen med mange andre hunder og sikkert en god del skudd også.

/Heidi

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: