Kettle River Retriever Group

På søndagen var det uoffsiell Hunt Test et par timers kjøring unna, og vi benyttet anledningen til å ta en tur for å kjenne på kroppen hvordan det blir å starte på de riktige prøvene til våren! På forrige møte informerte de om opplegget, og det virket som en veldig god mulighet til å bli kjent med prøveformen, reglene og bedømmingen.

Kettle River Retriever Group stod for arrangementet, og det var bare å møte opp og betale på plass. Etter at vi ankom litt i seneste laget (GPS’en ville ha oss et helt annet sted…), ble vi møtt av hyggelige folk som forklarte oss de ulike klassene. Etter en kort diskusjon, meldte vi på Munti i Junior, Robin i Senior og Tiril i Master. Kort fortalt bestod Juniorklassen av 2 enkle markeringer, Senior av en dobbelt markering og en dirigering, og Master av en trippel markering, samt 2 dirigeringer. Markeringene falt på samme plass i alle klassene, og varierte fra 40 – 70 meter. ca. (jeg er dårlig på avstander!) Seniorhundene fikk de samme markeringene som Juniorhundene, bare som en dobbelt. Masterhundene fikk den samme doble som Seniorhundene pluss en tredje som var lengre. Greit opplegg på papiret! Dirigeringene kom til slutt, men kunne visstnok i Masterklassen komme som en forstyrrelse i forbindelse med markeringer. Litt forskjellig fra gang til gang.

Det som var annerledes ved første øyekast var alle lokkefuglene som var plassert rundt omkring. I tillegg bruk av lokkefløyte (and) før skudd og ved startsignalet for prøven (dommeren blåste i fløyta for å sette i gang bedømmelsen). Jeg regnet med at Munti kom til å bli overrasket over både lokkefløyta, lokkefuglene OG skuddene, så tjohei! – er det noen som har pratet MYE om gradvis tilvenning og være godt forberedt til alle hun har hatt på kurs….??!! (Til dere; gjør som jeg sier, ikke som jeg gjør!)

Munti reagerte vel omtrent som forventet; kastet hodet rundt og kikket på dommeren med STORE øyne når han blåste i fløyta. Løp bort til flere av lokkefuglene (kanadagjess) ved den første markeringa for å sjekke ut hva i all verden det var! Men, satt rolig og oppmerksomt ved skudd og kast. Litt lam i munnen med fuglene, men det får vi trene videre på. Etter første markering, var det slutt på å oppsøke lokkefulger og kikke på dommeren, så jeg er fornøyd med hvordan han oppførte seg. Vi hadde en fin dag i sola, og Junior roet seg bra og kikket på alle hundene og hørte x antall skudd uten å stresse seg opp av den grunn. Fin gutt!

Tiril sjarmerte selvfølgelig alle! Bjarne satset jo høyt og debuterte i Master. Damen spikret like godt alle 3 markeringene, før hun lett som en plett hentet begge dirigeringen uten noe særlig mas. Tilskuerne var veldig; «Uauhhh, great! Beautifuuuuul dog! Excellent job!» osv. osv. Dommerne ble blide de også, og gav Bjarne gode tilbakemeldinger og råd. En del andre ting som gjelder ved handlingen er det, og hvordan de vil at hundene skal gå på dirigering osv. Å hjelpe på markeringen er NEI. Da er sjansen veldig liten for at man får bestått (ingen premiegrad, kun bestått / ikke-bestått). At andre posten for dagen ikke gikk like bra, tar vi med en klype salt! Dette er oppnåelig!

Robin var fin på første posten, med litt hjelp på den ene markeringen (måtte innom lokkefuglene han også). Dirigeringen gikk bra. På den andre posten viste han sitt Mr. Hyde, som han ganske ofte kan ta fram. Ikke markerte han, og ikke tok han signalene på dirigeringa… Jaha! Vi får se hvor mye jobb jeg skal legge i han, men jeg skal absolutt gi han en sjanse for det er lenge siden han har fått skikkelig trening. Nå skal vi trene mye signaler en god stund! Neste test blir siste helgen i februar.

Vi er virkelig imponert over alle mulighetene for treninger og uoffisielle prøver som finnes. Dommere setter av en hel dag og kommer med gode råd og tips. Varm mat kan kjøpes for en slikk og ingenting. Og påmeldingsavgiften for 3 hunder; 200 kr. Og fint vær var det også – endelig!

Debuten over for Munti

/Heidi

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: