De 5 små

Mange har sikkert hørt om å jakte på de fem store. Vel, i går og i dag ble jakt på de fem små innført. På to dager har det blitt en and, en rype, en kalkun, en jack-rabbit (stor hare) og en liten hjort. Veldig moro. Tiril hadde i går også nærkontakt med et porcupine (http://www.nhptv.org/NatureWorks/porcupine.htm). I en liten bekkedal ble hun borte i den tette vegetasjonen, og jeg kunne høre at det ble yppet til bråk med et eller annet der inne i vasset. To sekunder etterpå kom hun ut med snuten, munnen og haka fulle av 15-20 cm lange pigger. Noen av de satt så lang inn at leppa var spikra fast til gummen. Takk og pris fikk hverken hund eller undertegnede panikk, og ved hjelp av mine egne tenner fikk jeg trukket ut alle piggene. Etterpå rista Tirl på hode og vi fortsatte jakta. 2 timer etterpå hadde hun apportert en and og en kalkun. Haren og rypa fikk vi i dag. Hjorten ble skutt med armbrøst i går kveld i skumringa. Det var da ikke jeg som skjøt den, men var med for første gang på jakt med «pil og bue». Utrolig spennende å snike seg inn, passe på vind og lyd for å kunne komme nærme nok. Og Heidi – ingen fare, hjorten døde momentant. Pila gikk igjennom både hjertet og lungene og faktisk ut på den andre siden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: