Høst og jakttid

Høsten er her, og selvom jeg alltid blir moll når bladene på trærne gulnes vitner det også om at jakttiden er her. Mye artig på jaktfronten ventes i tiden framover. Så får man glemme sommerens varme og lyse dager. Det er nok vanskelig å få både i pose og sekk på den breddegraden vi lever på.

Pete og Bjarne har vært på guttetur og jaktet skogsfugl. Det ble en lykkens reise for en debutant. 6 orrfugl og flere utfordrende situasjoner fikk Pete være med på. Erfaring som ikke kan kjøpes for penger. Resten av høsten skal han bare få modnes og tas med videre steg for steg i treningen. Noen andejakter til blir det nok også. Duejakten har regnet bort, og det er jo synd.

For Munti blir resten av sesongen fokusert mot A-prøver. Flere er meldt på. Så får vi se om vi kommer med på noen. Det er hard konkurranse å bare komme seg med. Man må prestere når man kan! Det blir ikke så mange sjanser.

I helgen var vi på verdifull A-prøve trening hos Reine Hansson. Gull-verdt tips, mock trial, og rapphøns og ender. Kan ikke bli bedre. Munti gjorde sine saker bra, så det er vel bare å fortsette i samme spor og spisse formen. Jeg kan derimot ikke stoppe å bli forundret over hvor mye ny erfaring som lagrer seg i hodet hos hundene fra år til år. Denne sesongen har Munti tatt et stort skritt når det gjelder markeringsarbeidet. Ikke at vi har trent noe annerledes enn før, så det må vel være tilegnet erfaring. Jeg stopper aldri å bli fengslet av hvor mye de utvikler seg på flere plan ettersom årene går. Den spontane naiviteten er historie. Nå er det teamarbeid og kreativitet i treningen som gjelder i mye større grad. Man får heve seg…  

Kybacka. Et lite paradis.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: