Gowran Indigo Extra

Hjemme fra Englandstur og snusing på framtiden! Et kjærkomment avbrekk fra vinteren med + 10 grader og grønne plener. I tillegg til å kikke på hund, la vi inn et besøk hos Jonna og Knut. Et år går fort, og plutselig løper Nora omkring og har blitt 2 år, og et stk. Vincent (flat-valp) på 15 uker tøffer omkring i The Ridge House. Sjansen for at fam. Vassbotn blir engelske er vel relativt stor. DnB begår en brøler som forlenger permisjonen til den svenske frøken, men det er jo kort vei over dammen for et besøk også da 😉 Innlagt ridetur i Richmond Park toppet helgen, bortsett fra spagettilår i flere dager etterpå. 
Hannhunden vi kikket på da? Joda, ingen tvil om at han innehar mange av de egenskapene vi leter etter hos en blivende far til et framtidig Waternuts-kull, og arbeidsmessig ligner han mye på Woody. Sterk fysisk, mentalt stabil, stor jaktlyst og arbeidskapasitet. I lys av at han er på shoot’s et par dager i uka hele sesongen gjennom, var han fremdeles såpass følsom at vi ikke tror hans tidligere meritter er en tilfeldighet 😉 
De siste årene har det blitt et lite helvete å finne gode hannhunder. Vi kan himle med øynene over at utstillingsfolket velger snevert når det gjelder hannhundvalg, men sannheten er at det er akkurat det samme i jaktmiljøet. Flere oppdrettere har gitt seg, en del har avlet med hodet under armen og snevret inn avlsbasen sin – for å få raskere framgang? Hva vet jeg. Uansett er det mye korttenkt avl rundt omkring. Det synes som om man avler for seg selv, og ikke for rasen. Og da går det jo rakt nedåt, for å si det rett ut. Vel, vi har ikke gitt oss riktig ennå! Håpet er at vi kan få fram noen gode generasjoner til, så får vi heller reise litt lenger når vi skal finne hannhunder.
Planene framover blir vel presentert utover våren, tenker jeg. Inntil da; fortsatt god vinter!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: